Beperkende overtuigingen zijn dingen die we tegen ons zelf zeggen of ons aangepraat zijn en zijn gaan geloven over onszelf. Deze beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat we dingen niet doen in ons leven, ons op bepaalde gebieden op de achtergrond houden of onszelf een hoop plezier ontnemen.

Ben jij je bewust van wat jij allemaal tegen jezelf zegt?

Ik kan dat niet, dit gaat me nooit lukken
Ik word toch nooit gekozen want ik ben (vul maar wat in)
Ik ben daar niet geschikt voor
Mijn mening doet er niet toe
Ik ga die baan nooit krijgen                                                                                                                                                                             Ik ben het niet waard

Wanneer je je bewust bent van je beperkende overtuigingen, kun je gaan onderzoeken in hoeverre dit nu echt waar is voor jou. Als dit niet meer zo is, gooi de overtuiging dan overboord en zet er een andere positieve overtuiging voor in de plaats.