Deze maand ben ik begonnen aan een 10 daagse cursus die te maken heeft met lichaamsbewustzijn. Dinsdag was de tweede keer en hoe verrassend was dit!

 

Oefening voor lichaamsbewustzijn

Een van de oefeningen was “de rots”. Dit deden we met zijn tweeën. Zij was “de rots” en ik mocht met mijn lichaam tegen de rots leunen, hangen of steunen. Op een manier die voor mij goed voelde. Mij echt 100% laten ondersteunen door de ander, mijzelf niet tegenhouden omdat dit bijvoorbeeld zwaar of oncomfortabel zou kunnen zijn voor de ander…

 

Luister naar je lichaam

Ik kan je vertellen dat ik dit best moeilijk vond om mij echt 100% te laten hangen op een ander. Mijn lichaam liet mij precies weten wat fijn en prettig voelde, waar de grens lag en waar het ging wringen. Mooi om te voelen wat er binnenin mij gebeurde en dat ik zo tot inzichten kwam. Ik had gemengde gevoelens bij de oefening. Het voelde geborgen, warm, liefdevol, zacht en tevens was er kwetsbaarheid en enige geremdheid om volledig los te laten. Luister dus naar je lichaam want je lichaam vertelt je wat goed voor je is.